Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

golden testare 001Fertilizarea livezilor de mar chiar si a celor cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact ridicat in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora. Programul de fertilizare ecologica a livezilor de mar prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor ECO profesionisti dar si micilor proprietari care au cativa pomi pentru consum propriu si doresc sa intervina cat mai putin posibil pe cale chimica.

Muguri vizibili

Foliar: ALGAREN TWIN (100 ml / 100 l apa)

Pentru a favoriza inmugurirea si pentru a creste rezistenta la ingheturile tarzii. Pentru optimizarea cresterii vegetative, echilibrarea ei si orientarea catre productie.

Buton roz

Foliar: BOROGREEN L (100 ml / 100 l apa) + ALGAREN TWIN (100 ml / 100 l apa)

Borul favorizeaza sinteza proteinelor si a zaharurilor, stimuleaza productia hormonala si cresterea tesuturilor meristematice, faciliteaza germinatia polenului, stimuleaza legarea fructelor si cresterea tesuturilor. In amestec cu ALGAREN TWIN creste procentul de legare a fructelor si intensifica procesele naturale de autoaparare a plantei. Pentru a proteja impotriva ingheturilor tarzii si pentru o legare optima a fructelor.

Cresterea fructelor

Foliar: NUTRIGREEN AD (250 ml / 100 l apa) – se repeta la fiecare 15 zile

           NEWCAL (450 ml / 100 l apa) – se repeta la 7-14 zile

Aplicarea NUTRIGREEN AD ofera plantelor aminoacizi care favorizeaza depasirea eventualelor conditii de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura. De asemenea NUTRIGREEN AD are un rol foarte important in stimularea cresterii fructelor. NEWCAL asigura necesarul de calciu care previne aparitia patarii negre a fructelor (bitter pit), in plus imbunatateste calitatea fructelor si durata de pastrare.

Coacerea

VITAVEN (350 ml/100 l apa) – 2 – 3 tratamente

VITAVEN este un îngrășământ organic lichid de origine vegetală ce conține un procent ridicat de carbohidrați, peptide și aminoacizi, elemente esențiale pentru desfășurarea funcțiilor metabolice din plante. Produsul, prin acțiunea sa nutritivă, favorizează activitatea fotosintetică și sinteza proteinelor în plante.

Toate produsele mentionate in programul de tratamente de mai sus sunt certificate pentru a fi aplicate in culturile certificate Ecologic.

CERE MAI MULTE DETALII