Temperaturile scăzute la culturile horticole

Temperaturile scăzute crează probleme culturilor horticole. Acestea își încetinesc mult creșterea iar refacerea lor durează. Pentru a le ajuta să depășească aceste perioade de stres aplicați Biostimulatorul DRIN.

DRIN este un produs cu acțiune biostimulatoare, ce conține un procent ridicat de aminoacizi liberi, disponibili imediat țesuturilor plantei. DRIN, activează procesele biochimice și enzimatice din plantă, îmbunătățindu-i funcțiile metabolice.

DRIN stimulează planta să repornească procesele metabolice si fiziologice la intensitate normală, în acest fel plantele se recuperează rapid după perioada de stress, iar dacă produsul este aplicat înaintea apariției perioadei cu temperaturi scăzute, cultura suportă mai bine temperaturile scăzute.

Aplicarea biostimulatorului DRIN stimulează absorbția elementelor nutritive, ceea ce conduce la o mai bună dezvoltare a plantei după perioada de stres.

Drin are un conținutul ridicat în aminoacizii prolină și hidroxiprolină (mai sunt numiți și hormonii antistress), a căror funcție principală este de a acumula rapid azot in organele de rezervă și de a reduce pierderile de apă în situațiile de stres.

Pentru a obține o toleranță bună la temperaturile scăzute și pentru a ajuta la refacerea plantelor după aceste perioade aplicați biostimulatorul de creștere DRIN împreună cu FOLIACON 22 sau astfel:

Foliar: DRIN (200 ml/100 l apa) + FOLIACON 22 (200 ml/100 l apă)

FOLIACON 22, are rolul de a furniza cantitatea necesară de calciu, Magneziu și azot pentru a asigura elementele nutritive necesare repornirii proceselor fiziologice din plantă.

Când se aplică acest tratament?

  • preventiv înainte de apariția unei perioade de stres (temperaturi scăzute anunțate)
  • când fructele nu ajung la dimensiunea dorită (se formează fructe mici)
  • după evenimente care au provocat stres plantei (temperaturi ridicate sau scăzute, tratamente cu pesticide care au provocat arsuri, etc)

CERE MAI MULTE DETALII