Stimularea creșterii fructelor

În timpul creșterii fructelor și în situațiile când plantele trec prin perioade de stres (arșiță, temperaturi scăzute, arsuri provocate de tratamentele cu pesticide, etc) precum și atunci când fructele nu ajung la dimensiunea dorită aplicati un produs ce are rolul stimulării creșterii fructelor – un Biostimulant. Biostimulantul are rolul de a accelera procesele de creștere vegetativă, fapt ce va duce la creșterea fructelor.

DRIN este un produs cu acțiune biostimulatoare, ce conține un procent ridicat de aminoacizi liberi, disponibili imediat țesuturilor plantei. DRIN, activaează procesele biochimice și enzimatice din plantă, îmbunătățindu-i funcțiile metabolice.

DRIN stimulează creșterea fructelor la culturile legumicole: tomate, ardei, vinete, castraveți, pepeni și la speciile pomicole: măr, păr, prun, gutui, cireș, vișin, piersic, cais, căpșun, coacăz, afin, mur etc. și stimulează câteva funcții importante din plantă:

  • susține sinteza proteinelor și a altor precursori enzimatici sau hormonali, stimulând dezvoltarea și metabolismul organelor plantei.
  • datorită compoziției sale favorizează creșterea fructelor;
  • datorită acțiunii de echilibrare a nutriției favorizează procesele fiziologice din plantă cum ar fi fotosinteza, respirația precum și sinteza proteinelor, carbohidraților și a acizilor nucleici.
  • complexează microelementele, permițându-le translocarea rapidă prin țesuturile plantei până la locul lor de activitate.

Conținutul ridicat în aminoacizii prolină și hidroxiprolină (mai sunt numiți și hormonii antistress) din produsul DRIN, stimulează planta să acumuleze rapid azot in organele de rezervă și să reducă pierderile de apă în situațiile de stres.

Pentru a obține o creștere echilibrată și sănătoasă a fructelor aplicați biostimulatorul de creștere DRIN împreună cu FOLIACON 22 sau cu CALCIOGREEN PS PLUS astfel:

Foliar: DRIN (150 ml/100 l apa) + CALCIOGREEN PS PLUS (350 g/100 l apă)

Fertirigare: Greenplant 20-20-20+micro (2,5-4 kg/1000 mp) + Nutrigreen AD (1-1,5 l/1000 mp).

 Și / Sau

Foliar: DRIN (200 ml/100 l apa) + FOLIACON 22 (200 ml/100 l apă)

Fertirigare: T1 HAS IDRO (15-0-10+21CaO) + Nutrigreen AD (1-1,5 l/1000 mp) .

FOLIACON 22, CALCIOGREEN PS PLUS și T1 HAS IDRO au rolul de a furniza cantitatea necesară de calciu pentru a asigura obținerea unor fructe sănătoase, cu aspect plăcut și cu o rezistență la păstrare mai mare.

Aplicarea NUTRIGREEN AD la sol are rolul de a activa microflora bacteriană din sol, favorizând în acest mod absorbția substanțelor nutritive de către planta de cultură.

Când se aplică aceste tratamente?

  • pentru stimularea creșterii fructelor – se aplică după legare fructelor până la începutul coacerii
  • preventiv înainte de apariția unei perioade de stres (temperaturi scăzute anunțate)
  • când fructele nu ajung la dimensiunea dorită (se formează fructe mici)
  • după evenimente care au provocat stres plantei (temperaturi ridicate sau scăzute, tratamente cu pesticide care au provocat arsuri, etc)

CERE MAI MULTE DETALII