DRIN – Biostimulator pentru culturile agricole

STIMULEAZĂ CREȘTEREA FRUCTELOR

DRIN este un produs organic lichid, cu acțiune biostimulatoare, ce conține un procent ridicat de aminoacizi liberi, disponibili imediat țesuturilor plantei. Asigură aprovizionarea plantei cu elemente nutritive și activează procesele biochimice și enzimatice din plantă, îmbunătățindu-i funcțiile metabolice.

Produsul stimulează câteva funcții importante din plantă:

  • susține sinteza proteinelor și a altor precursori enzimatici sau hormonali, stimulând dezvoltarea și metabolismul organelor plantei.
  • datorită compoziției sale favorizează creșterea fructelor;
  • datorită acțiunii de echilibrare a nutriției stimulează procesele fiziologice din plantă cum ar fi fotosinteza, respirația precum și sinteza proteinelor, carbohidraților și a acizilor nucleici.
  • complexează microelementele, permițându-le translocarea rapidă prin țesuturile plantei până la locul lor de activitate.

Conținutul ridicat din DRIN în aminoacizii prolina și hidroxiprolina (mai sunt numiti și hormonii antistress), a caror functie principala este de a acumula rapid azot in organele de rezerva si de a reduce pierderile de apa in situatiile de stress.

Prin stress se înțeleg perioadele cu temperaturi foarte ridicate sau secetoase, temperaturile scăzute sau situațiile când s-au aplicat produse fitosanitare în concentrație prea ridicată și s-au produs dereglări ale plantelor, sau condițiile salinitate ridicată naturală sau provocată de fertilizări necorespunzătoare.

Pentru a se obține rezultate bune și din punct de vedere calitativ se recomandă ca DRIN să fie aplicat în amestec cu CALCIOGREEN PS Plus. DRIN (150 ml/ 100 l apa) + CALCIOGREEN PS PLUS (350 g/ 100 l apa). Produsele se pot aplica cu caracter preventiv sau la sfarsitul perioadei de stress.

 

CERE MAI MULTE DETALII