Intocmire documentatie pentru SPECIALITATE TRADITIONALA GARANTATA

stgSocietatea noastra ofera consultanta grupurilor de producatori in vederea intocmirii documentatiei necesare obtinerii unei Specialitati Traditionale Garantate (STG)

Ce este Specialitatea Traditionala Garantata (STG)?

„SPECIALITATE TRADITIONALA GARANTATA” defineste un produs agricol sau alimentar traditional a carui specificitate a fost recunoscuta de Comunitate prin inregistrarea lui intr-un registru, in conformitate cu Regulamentul CE nr. 509 / 2006.

Pentru a fi inregistrata, denumirea trebuie sa fie specifica in sine sau sa exprime specificitatea produsului agricol sau alimentar.

Specialitatea traditionala garantata nu face referire la o origine, dar pentru a obtine protectie, produsul trebuie sa aibe o compozitie traditionala (reteta), sau un mod de productie traditional.
Materiile prime sau modul de productie trebuie sa confere caracterul traditional al produsului in raport cu alte produse similare.
STG este un demers colectiv, al unui grup care reprezinta si reuneste toti operatorii de pe filiera de obtinere a produsului.
Pentru a putea comercializa un produs care este STG, acesta trebuie sa posede pe eticheta un element de control, respectiv utilizarea mentiunii „specialitate traditionala garantata” sau a simbolului comunitar asociat.