DAGLAS

aplicabil_foliar DAGLAS


EFECT ACIDIFIANT ASUPRA SOLULUI

FURNIZEAZĂ SULF ȘI MICROELEMENTE

 
DAGLASDAGLAS
este un îngrășământ lichid ce are o concentrație ridicată de azot, potasiu și sulf. Pe lângă acțiunea sa nutritivă, produsul mai asigură și o corecție a pH-ului solului.

Aplicarea produsului la sol:

  • Permite eliberarea macroelementelor și crește eficacitatea fertilizării cu azot
  • Favorizează scăderea pH-ului, făcând ionii metalici disponibili pe solurile alcaline și calcaroase.
  • Prelungește acțiunea chelaților și crește disponibilitatea fosforului și solubilitatea sărurilor.

Aplicarea la plantă:

  • Furnizează sulf, important pentru metabolismul plantelor, în mod special la speciile bulboase, crucifere și cereale;
  • Stimulează sinteza aminoacizilor, îmbunătățind rezistența plantelor la atacul patogenilor.

DAGLAS spre deosebire de alte produse acidifiante, corectează salinitatea solului fără a deranja flora bacteriană.

 

COMPOZIȚIA: % w/w (echivalentul a % w/v la 20°C)

Azot total (N)                                                   11% w/w (14.85% w/v)

Azot amoniacal (N)                                         9% w/w (12.15% w/v)

Azot ureic (N)                                                             2% w/w (2.70% w/v)

Potasiu (K2O) solubil în apă                             5% w/w (6.75% w/v)

Sulf (SO3) solubil în apă                                  57% w/w (76.95% w/v)

Bor (B) solubil în apă                                       0.04% w/w (0.054% w/v)

Fier (Fe) chelatat cu DTPA solubil în apă        0.02% w/w (0.027% w/v)

Zinc (Zn) chelatat cu EDTA solubil în apă      0.04% w/w (0.054% w/v)

 

PROPRIETĂȚI FIZICE ȘI CHIMICE:

Densitatea (la 20°C): 1.35 g/ml

pH (soluție apoasă 1%): 7.5 ± 0.5 u. pH

Conductivitatea electrică (soluție apoasă 1 g/l): 1133 µS/cm

 

 

CULTURA DOZA PE APLICARE MOMENTUL DE APLICARE ȘI RECOMANDĂRI
Fertirigare Foliar*
POMI FRUCTIFERI, VIȚA DE VIE 20 – 60 l/ha 2 – 2.5 l/ha La începutul perioadei de vegetație și în timpul creșterii fructelor
CULTURI HORTICOLE ÎN SPAȚII PROTEJATE 20 – 40 l/ha 1.5 – 3 l/ha După transplantare, în timpul creșterii vegetative și în faza creșterii fructelor
CULTURI HORTICOLE ÎN CÂMP ȘI CULTURI DE CÂMP 20 – 40 l/ha 2 – 2.5 l/ha
RĂSADNIȚE ȘI PEPINIERE 10 l/ha 0.8 – 1.5 l/ha După transplantare
FLORI ȘI PLANTE ORNAMENTALE 10 – 20 l/ha 1 – 1.5 l/ha în timpul creșterii vegetative și în cazul clorozelor sau al salinității ridicate.
* Doza este calculată pentru un volum de apă de 1000 l / ha

AMBALARE: 10 L – 20 L – 200 L