Înrădăcinarea răsadurilor

Răsadurile de calitate reprezintă un start bun pentru o cultură de legume. Asigurarea cu o cantitate suficientă de substanțe nutritive trebuie avută în vedere pe lângă asigurarea condițiilor optime de temperatură, umiditate și lumină pentru răsaduri: răsaduri de roșii, răsaduri de ardei, răsaduri de salată, răsaduri de vinete, răsaduri de castraveți.

Pentru a avea o cultură de calitate trebuie să acordăm o atenție deosebită înrădăcinării răsadurilor. Mulți producători se grăbesc după transplantare și vor sa obțină creștere vegetativă imediat dar este vital ca răsadurile transplantate să fie bine înrădăcinate.

 

Stimulatorul de înrădăcinare ALGAREN TWIN – conține auxine și citochinine într-un raport specific ce stimulează plantele sa producă citochinine endogene, care induc creșterea rădăcinilor și o legare a fructelor mai abundentă. Produsul se mai poate folosi și pentru imersia rădăcinilor (cuburilor nutritive) a răsadurilor într-o soluție de 0,2-0,4% (200-400 ml/100 l apă) sau prin udare în aceeași concentrație.

ALGAREN TWIN – stimulator de înrădăcinare – se aplică foliar în doză de 1-1,5 l/1000 l apă (100-150 ml/100 l apă) și prin udare în doză de 200 ml / 100 l apă.

 

Fosforul este unul dintre elementele care necesită o atenție specială deoarece are un rol important în dezvoltarea sistemului radicular al tinerelor răsaduri de tomate, ardei, castraveți, vinete, salată, etc.

Aplicarea MAGIC P STAR este recomandată pentru a evita carența de fosfor. Formularea sa specială cu fosfor, magneziu, fier, și zinc asigură un efect ”starter” chiar și la temperaturi sau luminozitate scăzute, datorită efectelor sale pozitive asupra dezvoltării rădăcinilor. MAGIC P STAR se poate aplica atât foliar cât și prin fertigare după transplantarea plantelor sau în timpul înfloritului.

MAGIC P STAR se aplică foliar în doză de 1,5-2,5 l/1000 l apă (150-250 ml/100 l apă) și prin udare în doză de 70-100 ml / 100 l apă.

 

Alungirea răsadurilor este un alt fenomen de care ne putem lovi în timpul producerii răsadurilor. Principalii factori care pot determina alungirea răsadurilor sunt lumina insuficientă, temperaturile prea ridicate sau lipsa corelației dintre lumină și temperatură, umiditatea in exces. In anumite situații poate fi și excesul de azot. Prevenirea apariției acestui fenomen de poate face prin dirijarea corectă a factorilor de vegetație (lumina, căldura, apa, fertilizare). Ca o măsură de prevenire, mai ales pe baza experiențelor anterioare, se poate aplica produsul ALGAREN TWIN. Acest produs prin aplicare foliară sau prin udare ajuta la o înrădăcinare mai puternică a răsadurilor și reduce distanța dintre internoduri. Prin reducerea distanței dintre internoduri se mențin răsadurile mai scurte nepermițându-le să se alungească.

 

Rezultate foarte bune pentru înrădăcinarea răsadurilor se obțin când se aplică cele două produse împreună ALGAREN TWIN + MAGIC P STAR atât prin stropire foliară cât și prin udare.

 

 

CERE MAI MULTE DETALII