Fertilizarea graului cultivat in sistem ecologic

grau-eco-3Fertilizarea culturii de grau certificate ECO reprezinta una dintre verigile tehnologice ce pot adauga plus valoare prin cantitate si calitate superioara a productiei.

Programul de fertilizare ecologica a culturii graului poate prezenta interes atat pentru cultivatorii certificati ECO profesionisti cat si pentru micii proprietari care au o suprafata mica de teren si care folosesc productia pentru consum propriu.

 

Pentru fertilizarea de baza recomandam aplicarea gunoiului de grajd sau pentru a reduce riscul de infestare cu seminte de buruieni din gunoiul de grajd se va aplica FKAL 433 BIO in doza de 1000 – 2000 kg/ha.

Pentru fertilizarea culturilor ecologice pe parcursul perioadei de vegetatie se poate interveni prin tratamente foliare dupa cum urmeaza:

Toamna cand graul este in faza de 3 frunze se aplica BOROGREEN L (1,2 l/ha). Produsul creste capacitatea de sinteza a plantelor si favorizeaza translocarea zaharurilor in planta, crescand concentratia sucului celular. In acest mod plantele vor fi mai bine pregatite pentru venirea frigului.

grau-eco-2Primavara devreme, dupa plecarea in vegetatie a culturii se va aplica cu un amestec de NUTRIGREEN AD (2,5 l/ha) + MAGNESIOGREEN BIO (3 kg/ha). NUTRIGREEN AD ofera plantelor aminoacizi care ajuta la depasirea conditiilor de stress, cauzate de schimbarile bruste de temperatura. De asemenea NUTRIGREEN AD are un rol foarte important in cresterea permeabilitatii membranelor celulare, rezultand o mai buna absorbtie a elementelor nutritive. MAGNEZIOGREEN BIO este un produs ce contine sulfat de magneziu, care asigura plantei necesarul de sulf si de magneziu pentru procesele fiziologice.

Dupa faza de alungire a paiului vom mai aplica un tratament cu MAGNESIOGREEN BIO (3 kg/ha). Dupa faza de burduf NUTRIGREEN AD (300 ml/100 l apa) + BOROGREEN L (150 ml/100l apa). Aplicarea simultana a acestor produse sporeste capacitatea de sinteza a plantelor si favorizeaza translocarea produselor de sinteza in organelle de depozitare din planta (radacini, tuberculi, fructe). NUTRIGREEN AD ajuta plantele sa depaseasca conditiile de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura.

CERE MAI MULTE DETALII