Fertilizarea culturilor de Coacaz, Afin si Catina cultivate in sistem ecologic

CoacazeFertilizarea plantatiilor de coacaz, afin si catina cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre verigile tehnologice ce au un rol important pentru obtinerea unr productii mari si de buna calitate. Programul de fertilizare ecologica a culturilor de coacaz, afin si catina prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor certificati ECO profesionisti cat si micilor proprietari care au cativa arbusti pentru consum propriu si vor sa foloseasca cat mai putin ingrasaminte chimice.

Pentru fertilizarea de baza recomandam aplicarea produsului FKAL 433 BIO in doza de 1000 – 2000 kg/ha. Acesta este un produs pe baza de gunoi de pasare peletat si pasteurizat certificat pentru fertilizarea culturilor ECO.

Inaintea infloritului

ALGAREN TWIN (150 ml/100 l apa) + BOROGREEN L (150 ml/100 l apa). ALGAREN TWIN pentru a optimizarea cresterea vegetative, echilibrarea ei si orientarea catre productie. BOROGREEN L creste capacitatea de sinteza a plantelor si favorizeaza translocarea compusilor (zaharuri, arome, acizi) in fructe.

Sfarsitul legarii fructelor

catina-bnNUTRIGREEN AD (300 ml/100 l apa) + NEWCAL (400 ml/100l apa). Aplicarea produsului ofera plantelor aminoacizi care favorizeaza depasirea conditiilor de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura. De asemenea Nutrigreen AD are un rol foarte important in stimularea cresterii fructelor si cresterea permeabilitatii membranelor celulare, rezultand o mai buna absorbtie a elementelor nutritive. Newcal asigura necesarul de calciu care imbunatateste calitatea fructelor si mareste durata de pastrare a lor.

 

Cresterea fructelor

NUTRIGREEN AD (300 ml/100 l apa) + BOROGREEN L (150 ml/100l apa). Aplicarea in amestec a acestor produse mareste capacitatea de sinteza a plantelor, favorizeaza translocarea produselor de sinteza (zaharuri, pectine, acizi) in fructe, care vor fi mai mari si mai ferme.. Nutrigreen AD ajuta plantele sa depaseasca conditiile de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura.

Intrarea in parga si Coacerea

La intrarea in parga si in timpul coacerii se vor aplica 1-2 fertilizari foliare cu amestecul de VITAVEN (300 ml/100 l apa) sau VITORG (300 ml/100 l apa) impreuna cu NEWCAL (400 ml/100l apa). Vitaven sau Vitorg au rolul de a creste marimea fructelor, imbunatatesc calitatea, cantitatea precum si proprietatile organileptice ale fructelor. Newcal asigura necesarul de calciu care imbunatateste calitatea fructelor si mareste durata de pastrare a lor.

In situatia aparitiei carentei de fier manifestata prin clorozarea frunzelor tinere recomandam aplicarea foliara a produsului FOLIACON Fe (150 ml/100 l apa). Este recomandat ca acest tratament sa se repete la fiecare 20-25 zile.

Toate produsele mentionate in programul de tratamente de mai sus sunt certificate pentru a fi aplicate in culturile certificate Ecologic.

CERE MAI MULTE DETALII