Temperaturile scăzute la culturile horticole
Temperaturile scăzute crează probleme culturilor horticole. Acestea își încetinesc mult creșterea iar refacerea lor durează. Pentru a le ajuta să depășească aceste perioade de stres aplicați Biostimulatorul DRIN.
DRIN este un produs cu acțiune biostimulatoare, ce conține un...
Stimularea creșterii fructelor
În timpul creșterii fructelor și în situațiile când plantele trec prin perioade de stres (arșiță, temperaturi scăzute, arsuri provocate de tratamentele cu pesticide, etc) precum și atunci când fructele nu ajung la dimensiunea dorită aplicati un produs ce are rolul stimulării creșterii...
Stimularea creșterii culturilor legumicole
În timpul creșterii vegetative sau când trec prin perioade de stres (arșiță, temperaturi scăzute, arsuri provocate de tratamentele cu pesticide, etc) se recomandă aplicarea unui stimulator de creștere. Stimulatorul de creștere are rolul de a accelera procesele de creștere vegetativă:...
Înrădăcinarea răsadurilor
Răsadurile de calitate reprezintă un start bun pentru o cultură de legume. Asigurarea cu o cantitate suficientă de substanțe nutritive trebuie avută în vedere pe lângă asigurarea condițiilor optime de temperatură, umiditate și lumină pentru răsaduri: răsaduri de roșii, răsaduri...
DRIN – Biostimulator pentru culturile agricole
STIMULEAZĂ CREȘTEREA FRUCTELOR
DRIN este un produs organic lichid, cu acțiune biostimulatoare, ce conține un procent ridicat de aminoacizi liberi, disponibili imediat țesuturilor plantei. Asigură aprovizionarea plantei cu elemente nutritive și activează procesele biochimice și enzimatice...
Stresul termic la culturi
Cum putem proteja plantele de cultura de valul de temperaturi ridicate care a pus stapanire pe intreaga tara? In urmatoare perioada, in anumite zone ale tarii se vor inregistra temperaturi maxime de peste 35 grade iar temperaturile minime vor depasi 19-20 grade Celsius. Este foarte importanta...
Potasiu… Coacerea si calitatea fructelor
Potasiul este un element vital pentru desfasurarea multor procese din planta. Rolul lui este unul indirect, el nefiind parte componenta a nici unui organ al plantei, dar fiind necesar pentru activarea a cel putin 80 de enzime din planta. Potasiul este important pentru ca ajuta planta sa depaseasca...
Fertilizarea rasadurilor la culturile horticole profesionale
Folosirea unor rasaduri de calitate superioara reprezinta punctul de plecare pentru realizarea unor culturi care sa ne asigure obtinerea productii ridicate si o calitate superioara a recoltei, pentru a ne putea diferentia pe piata de ceilalti producatori. Prin rasad de calitate intelegem atat...
Cultura intensiva a tomatelor - fertilizarea completa
Fertilizarea tomatelor reprezinta una dintre verigile tehnologice care au un impact mare asupra calitatii si cantitatii productiei. Printr-o fertilizare corecta trebuie urmarit in permanenta ca dezvoltarea vegetativa (tulpini si frunze) sa fie in echilibru cu dezvoltarea generativa (flori si...
Cum obtinem salata de calitate
Pentru multi producatori, obtinerea unei salate superioare calitativ reprezinta o provocare permanenta. Ei se confrunta adesea cu probleme de calitate a recoltei, fapt ce le cauzeaza pierderi, fie dorita imposibilitatii comercializarii unei parti din productie fie datorita pretului scazut. Pe...
Calitatea ardeiului rosu (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia)
Vremea incepe sa se raceasca, iar producatorii de ardei rosu (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia) incep sa se confrunte cu problema coacerii incomplete a ardeilor, in special a varietatilor de ardei rosu, acestia prezentand o portiune mai mare sau mai mica de culoare verde. Aceasta portiune...
Carența fierului din plante (cloroza ferică)
Fierul este un element nutritiv foarte important pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. El joacă un rol vital în procesul de sinteză a clorofilei, în transportul electronilor (respirație) și în fixarea azotului. Cel mai adesea, carența de fier se observă ca o cloroză a frunzelor...
Rolul calciului in plante
Calciul este un element esential dezvoltarii plantelor. Absorbtia lui se desfasoara pasiv, fara consum de energie. Transportul calciului in interiorul plantei are loc in special prin xylem, impreuna cu apa. Ca urmare absorbtia calciului este direct corelata cu rata transpiratiei. Conditiile...
Stimularea coacerii prin fertilizare
Toti producatorii de legume si fructe isi doresc, in special in prima parte a sezonului de productie, sa obtina cat mai timpuriu fructe si legume coapte pentru a putea iesi cu ele la piata la un pret bun. De asemenea ei pun accent si pe un grad de uniformitate al coacerii si al marimii fructelor...
Cultura ardeilor - fertilizarea completa (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia)
Fertilizarea ardeilor reprezinta una dintre verigile tehnologice care au un impact mare asupra calitatii si cantitatii recoltelor care se vor obtine. Printr-o fertilizare corecta trebuie urmarit in permanenta ca dezvoltarea vegetativa (tulpini si frunze) sa fie in echilibru cu dezvoltarea generativa...
Fosfitii - Induc rezistenta plantelor la boli
De-a lungul anilor, echipele de cercetari au dezvoltat multe produse folosite in combaterea chimica a agentilor patogeni ce provoaca boli plantelor, produse ce sunt folosite in mod curent in prezent.
Uneori, apar anumite probleme in timpul aplicarii acestor produse atat datorita mediului...
Cultura pepenilor – fertilizarea
Fertilizarea pepenilor reprezinta una dintre operatiunile tehnologice care au un impact foarte mare asupra calitatii si cantitatii recoltelor care se vor obtine.
Avand in vedere volumul mare de sol explorat de sistemul radicular al plantelor de pepeni verzi, aceasta cultura reactioneaza bine...
NUTRIGREEN AD
APROVIZIONARE CU AZOT SUB FORMĂ DE AMINOACIZI DISPONIBILI IMEDIAT
STIMULAREA ABSROBȚIEI ELEMENTELOR MINERALE
ACTIVAREA FLOREI BACTERIENE DIN SOL
NUTRIGREEN AD este un fertilizant lichid ce conține aminoacizi obținuți prin hidroliză enzimatică, ce stimulează procesele fiziologice...
Imbunatatirea infloritului si intensificarea culorii fructelor
Cercetatorii de la Green Has Italia au dezvoltat produsul CALFOMYTH pentru a veni in intampinarea cultivatorilor ce au probleme cu infloritul culturii si se confrunta cu un procent redus de legare dar si pentru cei care doresc sa obtina o intensificare a culorii in fructe. CALFOMYTH este un...
Reducerea bolilor fiziologice provocate de carenta de calciu
Calciul este un element plastic esential care asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si tugescenta celulara, fiind implicat si in procese fiziologice cum ar fi circuitul apei si al sarurilor prin peretii celulari. Pentru cultura, nu este important doar sa aiba frunzele si fructele aprovizionate...
Ingrasamintele foliare Green Has Italia
Capacitatea plantelor de a absorbi apa si substantele nutritive a fost observata inca de acum trei secole. Insa abia in anii 1950, dr. Tukey a confirmat in mod stiintific teoria conform careia substantele nutritive pot fi absorbite de catre plante prin aplicare foliara. Atunci s-a demonstrat...
Calitatea rasadurilor de legume
Pentru a obtine culturi legumicole de calitate, in primul rand trebuie sa pornim cu un start bun, acest start bun fiind reprezentat de niste rasaduri de o calitate superioara.
Pe langa asigurarea conditiilor de mediu optime si protectia fitosanitara a tinerelor plantute impotriva bolilor...
ALGAREN TWIN
STIMULAREA ÎNRĂDĂCINĂRII ȘI A FORMĂRII FRUCTELOR
ALGAREN TWIN sunt îngrășăminte organice de natură vegetală, ce conțin extracte de alge brune Ecklonia maxima. Ecklonia maxima este o algă marină ce crește în emisfera sudică. Ea se recoltează manual, la maturitate, moment...