Imbunatatirea infloritului si intensificarea culorii fructelor

calfomythCercetatorii de la Green Has Italia au dezvoltat produsul CALFOMYTH pentru a veni in intampinarea cultivatorilor ce au probleme cu infloritul culturii si se confrunta cu un procent redus de legare dar si pentru cei care doresc sa obtina o intensificare a culorii in fructe. CALFOMYTH este un ingrasamant mineral lichid cu o formulare speciala ce conține fosfor in sinergie cu calciul si micro elemente (Bor si Molibden). Formularea produsului asigura o absorbție rapida si in totalitate a acestor elemente de catre planta.

Formularea speciala a produsului CALFOMYTH permite obținerea unui inflorit mai bun, determina o crestere a procentului de legare a fructelor si o imbunatațire a culorii fructelor.

Avantajele utilizarii CALFOMYTH:

  • Prezența concomitenta a Ca si P la concentrații ridicate
  • pH acid
  • Solubilitate ridicata chiar si in apa dura
  • Puritate ridicata
  • Conductivitate electrica scazuta
  • Compatibilitate buna in amestec cu alte ingrasaminte/pesticide.
  • Ca, P, B, Mo: fertilitate si culoare

Formularea speciala a produsului CALFOMYTH furnizeaza plantei Calciu (Ca) si Fosfor (P) in soluție lichida, evitand precipitatea lor chimica. Concentrația ridicata de fosfor favorizeaza sinteza ATP-ului, necesar in mod special in fazele cu consum energetic ridicat, imbunatațind infloritul. Produsul influențeaza diferențierea florala si sinteza mai ridicata a polenului, favorizand polenizarea si fecundarea; ca o consecința creste procentul de legare a fructelor si reduce caderea fructelor mici. Aplicarea produsului in primele faze (inaintea infloritului si dupa legarea fructelor) creste sinteza produsilor antocianici in fructe, importanți pentru obținerea unei colorari mai bune. In condiții de stress provocat de condițiile de mediu (seceta) permite neutralizarea acidului abscisic, in acest mod prevenind caderea fructelor.

Avand in vedere faptul ca temperaturile sunt in crestere, cultivatorii trebuie sa tina cont de faptul ca plantele absorb mult mai greu calciul din sol la temperature ridicate si de aceea este recomandata aplicarea acestui produs pe cale foliara.

Calciul este un element plastic esential care asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si tugescenta celulara, fiind implicat si in procese fiziologice cum ar fi circuitul apei si al sarurilor prin peretii celulari. Pentru cultura, nu este important doar sa aiba frunzele si fructele aprovizionate cu calciu metabolizat la momentul optim ci si faptul ca acestea sa aiba consistenta corespunzatoare. Acest lucru este o garantie a faptului ca fructele vor rezista mai mult la uscare, ceea ce inseamna o durata mai mare de pastrare.