Calitatea ardeiului rosu (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia)

HASCONM10Vremea incepe sa se raceasca, iar producatorii de ardei rosu (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia) incep sa se confrunte cu problema coacerii incomplete a ardeilor, in special a varietatilor de ardei rosu, acestia prezentand o portiune mai mare sau mai mica de culoare verde. Aceasta portiune de culoare verde nu face decat sa scada calitatea produselor expuse la vanzare fapt care duce si la o scadere a pretului.

gogosari_rosiiIn primul rand pentru a avea o calitate corespunzatoare reprezentata printr-o consistenta buna a ardeilor si o durata de pastrare mai indelungata recomandam fertilizarea aredilor cu produsul Calboron in doza de 400 g/100 l apa. Calboron contine calciu complexat cu acizi carboxilici si bor. Pentru o eficienta maxima a calciului produsul nu contine nitrati, cloruri sau sulfati. Produsul are eficienta net superioara fata de alte forme de calciu aplicate.

capiaPentru a asigura o coacere uniforma (stimulare a coacerii) si fara acele portiuni verzi ale ardeilor rosii (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia) recomandam fertilizarea ardeilor, dupa ce acestia au intrat in parga, cu produsul Hascon M10AD. Se aplica foliar 2 tratamente in doza de 400 ml/100 l apa la un interval de 5-7 zile. Efectul aplicarii produsului se manifesta printr-o coacere mai rapida si mai uniforma a ardeilor (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia). Hascon M10 AD creste calitatea productiei, deoarece stimuleaza sinteza compusilor aromatici, polifenolici, antioxidanti precum si a altor compusi organici ce au un rol important din punct de vedere organoleptic dar si din punct de vedere vizual.

gogosariIn paralel cu aplicarea foliara a produsului Hascon M10AD, se poate aplica prin fertirigare produsul Greenplant 8-7-40+2+micro sau varianta premium Kinglife 8-5-40+Micro. Acestea imbunatatesc colorarea fructelor, cresc continutul in zaharuri si reduc caderea fructelor.

capia_rosiiIn general, in vederea asigurarii unei coacerii uniforme si a obtinerii unor ardei de calitate superioara (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia), producatorii trebuie sa aiba in vedere urmarirea unui program minim de fertilizare a ardeilor care sa urmareasca necesitatile plantelor de cultura in functie de fazele fenologice. O calitatea mai buna a ardeilor inseamna si un pret mai bun pentru producator.