RECOMANDARI

Calitatea rasadurilor de legume

Pentru a obtine culturi legumicole de calitate, in primul rand trebuie sa pornim cu un start bun, acest start bun fiind reprezentat de niste rasaduri de o calitate superioara. Pe langa asigurarea conditiilor de mediu optime si protectia fitosanitara a tinerelor plantute impotriva bolilor si daunatorilor, producatorii de legume trebuie sa aiba in vedere si...

Detalii produs

Ingrasamintele foliare Green Has Italia

Capacitatea plantelor de a absorbi apa si substantele nutritive a fost observata inca de acum trei secole. Insa abia in anii 1950, dr. Tukey a confirmat in mod stiintific teoria conform careia substantele nutritive pot fi absorbite de catre plante prin aplicare foliara. Atunci s-a demonstrat pentru prima oara ca elementele nutritive aplicate foliar patrund...

Detalii produs

Reducerea bolilor fiziologice provocate de carenta de calciu

Calciul este un element plastic esential care asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si tugescenta celulara, fiind implicat si in procese fiziologice cum ar fi circuitul apei si al sarurilor prin peretii celulari. Pentru cultura, nu este important doar sa aiba frunzele si fructele aprovizionate cu calciu metabolizat la momentul optim ci si faptul ca acestea...

Detalii produs

Fertilizarea trandafirilor

Unele specii de trandafiri infloresc doar o data pe an, insa cei mai multi infloresc de mai multe ori pe toata durata verii. Pentru ca sa va bucurati de infloriri abundente trebuie sa le asigurati trandafirilor cele mai bune conditii de crestere, acest lucru insemnand asigurarea apei in mod corespunzator, fertilizarea optim, taieri la timp,...

Detalii produs

Imbunatatirea infloritului si intensificarea culorii fructelor

Cercetatorii de la Green Has Italia au dezvoltat produsul CALFOMYTH pentru a veni in intampinarea cultivatorilor ce au probleme cu infloritul culturii si se confrunta cu un procent redus de legare dar si pentru cei care doresc sa obtina o intensificare a culorii in fructe. CALFOMYTH este un ingrasamant mineral lichid cu o formulare speciala...

Detalii produs

Fertilizarea completa a livezilor de mar

Fertilizarea livezilor de mar este una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact foarte mare in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora si in durata de pastrare a fructelor. Bineinteles fertilizarea face parte dintr-un complex tehnologic si nu trebuie privita niciodata ca o metoda individuala de imbunatatirea calitatii sau cantitatii, ci trebuie asociata...

Detalii produs

Cum fertilizam corect capsunul

Fertilizarea caspunului este una dintre operatiunile tehnologice care au un impact foarte mare in cantitatea si calitatea recoltelor care se vor obtine. Bineinteles fertlizarea face parte dintr-un complex tehnologic si nu trebuie privita niciodata ca o metoda individuala, ci trebuie asociata cu mijloacele de protectia plantelor, irigare, agrotehnica, etc… Printr-o fertilizare corecta trebuie urmarit in...

Detalii produs

Cultura pepenilor – fertilizarea

Fertilizarea pepenilor reprezinta una dintre operatiunile tehnologice care au un impact foarte mare asupra calitatii si cantitatii recoltelor care se vor obtine. Avand in vedere volumul mare de sol explorat de sistemul radicular al plantelor de pepeni verzi, aceasta cultura reactioneaza bine la aportul de ingrasaminte, mai ales datorita fertilitatii naturale a solurilor nisipoase pe...

Detalii produs

Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea livezilor de mar chiar si a celor cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact ridicat in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora. Programul de fertilizare ecologica a livezilor de mar prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor ECO profesionisti dar si micilor proprietari care au...

Detalii produs

Limitarea creșterilor vegetative excesive

Producătorii agricoli, în special cei horticoli, se confruntă periodic cu problema creșterii vegetative excesive. Această creștere de cele mai multe ori afectează calitatea și cantitatea producției în anul curent dar în cazul pomilor fructiferi sau a viței de vie poate afecta și rodul din anul următor. Creșterea vegetativă excesivă apare în când plantele sunt crescute...

Detalii produs

Fosfitii – Induc rezistenta plantelor la boli

De-a lungul anilor, echipele de cercetari au dezvoltat multe produse folosite in combaterea chimica a agentilor patogeni ce provoaca boli plantelor, produse ce sunt folosite in mod curent in prezent. Uneori, apar anumite probleme in timpul aplicarii acestor produse atat datorita mediului inconjurator (umiditate ridicata, temperaturi scazute sau prea ridicate, conditii ce favorizeaza o presiune...

Detalii produs

Cultura ardeilor – fertilizarea completa (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia)

Fertilizarea ardeilor reprezinta una dintre verigile tehnologice care au un impact mare asupra calitatii si cantitatii recoltelor care se vor obtine. Printr-o fertilizare corecta trebuie urmarit in permanenta ca dezvoltarea vegetativa (tulpini si frunze) sa fie in echilibru cu dezvoltarea generativa (flori si fructe). De asemenea trebuie pastrat echilibrul intre partea subterana formata din radacini...

Detalii produs

Stimularea coacerii prin fertilizare

Toti producatorii de legume si fructe isi doresc, in special in prima parte a sezonului de productie, sa obtina cat mai timpuriu fructe si legume coapte pentru a putea iesi cu ele la piata la un pret bun. De asemenea ei pun accent si pe un grad de uniformitate al coacerii si al marimii fructelor...

Detalii produs

Rolul calciului in plante

Calciul este un element esential dezvoltarii plantelor. Absorbtia lui se desfasoara pasiv, fara consum de energie. Transportul calciului in interiorul plantei are loc in special prin xylem, impreuna cu apa. Ca urmare absorbtia calciului este direct corelata cu rata transpiratiei. Conditiile de umiditate ridicata, frig si cele care determina rate scazute ale transpiratiei (temperaturi scazute...

Detalii produs

Carența fierului din plantele (cloroza ferică)

Fierul este un element nutritiv foarte important pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. El joacă un rol vital în procesul de sinteză a clorofilei, în transportul electronilor (respirație) și în fixarea azotului. Cel mai adesea, carența de fier se observă ca o cloroză a frunzelor tinere din vârfurile de creștere ale plantelor. Pe măsură ce plantele...

Detalii produs

Calitatea ardeiului rosu (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia)

Vremea incepe sa se raceasca, iar producatorii de ardei rosu (ardei gras, ardei gogosar, ardei capia) incep sa se confrunte cu problema coacerii incomplete a ardeilor, in special a varietatilor de ardei rosu, acestia prezentand o portiune mai mare sau mai mica de culoare verde. Aceasta portiune de culoare verde nu face decat sa scada...

Detalii produs

Cum obtinem salata de calitate

Pentru multi producatori, obtinerea unei salate superioare calitativ reprezinta o provocare permanenta. Ei se confrunta adesea cu probleme de calitate a recoltei, fapt ce le cauzeaza pierderi, fie dorita imposibilitatii comercializarii unei parti din productie fie datorita pretului scazut. Pe langa protectia fitosanitara, fertilizarea salatei joaca un rol foarte important in vederea obtinerii unor recolte...

Detalii produs

Fertilizarea florilor – Fertilizarea muscatelor

Obtinerea unor plante superioare calitativ este vitala pentru toti producatorii de flori, deoarece in acest mod vor putea sa-si vanda produsele la un pret mai bun. Fertilizarea muscatelor este unul dintre factorii importanti care contribuie la obtinerea unor flori frumoase, pe langa protectia fitosanitara impotriva bolilor si daunatorilor. De fapt, printr-o fertilizare echilibrata se obtin...

Detalii produs

Fertilizarea florilor – Fertilizarea petuniilor

Toti producatorii de flori la ghiveci (si nu numai) stiu ca obtinerea unor plante superioare calitativ cu un aspect estetic mai frumos ii va ajuta sa obtina un pret mai bun la desfacere. Unul dintre factorii importanti care contribuie la obtinerea unor petunii frumoase, pe langa protectia fitosanitara impotriva bolilor si daunatorilor il reprezinta fertilizarea....

Detalii produs

Fertilizarea graului cultivat in sistem ecologic

Fertilizarea culturii de grau certificate ECO reprezinta una dintre verigile tehnologice ce pot adauga plus valoare prin cantitate si calitate superioara a productiei. Programul de fertilizare ecologica a culturii graului poate prezenta interes atat pentru cultivatorii certificati ECO profesionisti cat si pentru micii proprietari care au o suprafata mica de teren si care folosesc productia...

Detalii produs

Fertilizarea culturilor de Coacaz, Afin si Catina cultivate in sistem ecologic

Fertilizarea plantatiilor de coacaz, afin si catina cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre verigile tehnologice ce au un rol important pentru obtinerea unr productii mari si de buna calitate. Programul de fertilizare ecologica a culturilor de coacaz, afin si catina prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor certificati ECO profesionisti cat si micilor...

Detalii produs

Cultura intensiva a tomatelor – fertilizarea completa

Fertilizarea tomatelor reprezinta una dintre verigile tehnologice care au un impact mare asupra calitatii si cantitatii productiei. Printr-o fertilizare corecta trebuie urmarit in permanenta ca dezvoltarea vegetativa (tulpini si frunze) sa fie in echilibru cu dezvoltarea generativa (flori si fructe). De asemenea trebuie pastrat echilibrul intre partea subterana formata din radacini si cea supraterana formata...

Detalii produs

Fertilizarea rasadurilor la culturile horticole profesionale

Folosirea unor rasaduri de calitate superioara reprezinta punctul de plecare pentru realizarea unor culturi care sa ne asigure obtinerea productii ridicate si o calitate superioara a recoltei, pentru a ne putea diferentia pe piata de ceilalti producatori. Prin rasad de calitate intelegem atat folosirea unor seminte cu un potential genetic de productie ridicat cat si...

Detalii produs

Fertilizarea cu Sulf la rapiță și cereale păioase

Sulful face parte din categoria macroelementelor de ordin secundar.  In ultimii ani datorită scăderii emisiilor de sulf în atmosferă (datorate înăspririi reglementărilor referitoare la mediu) și a scăderii cantităților de sulf elemental aplicat ca îngrășământ, simptomele de carență ale acestui element a început să fie observate în special la cereale și la rapiță. Sulful este...

Detalii produs

Rolul zincului in cultura porumbului

Zincul este un microelement, ceea ce inseamna ca este utilizat de culturile agricole in cantitati mici. Cu toate acestea, zincul, este un element esential cresterii si dezvoltarii normale a culturilor, impactul carentei acestui element asupra cresterii plantelor si ulterior a productivitatii culturii de porumb este foarte mare. Dintre toate microelementele, carenta de zinc este cea...

Detalii produs

Potasiu… Coacerea si calitatea fructelor

Potasiul este un element vital pentru desfasurarea multor procese din planta. Rolul lui este unul indirect, el nefiind parte componenta a nici unui organ al plantei, dar fiind necesar pentru activarea a cel putin 80 de enzime din planta. Potasiul este important pentru ca ajuta planta sa depaseasca temperaturile scazute sau prea ridicate, seceta si...

Detalii produs

Stresul termic la culturi

Cum putem proteja plantele de cultura de valul de temperaturi ridicate care a pus stapanire pe intreaga tara? In urmatoare perioada, in anumite zone ale tarii se vor inregistra temperaturi maxime de peste 35 grade iar temperaturile minime vor depasi 19-20 grade Celsius. Este foarte importanta durata acestor perioade cu temperaturi foarte ridicate, deoarece o...

Detalii produs

Atenție la carența de bor din culturile de rapiță !!

Borul are un rol fiziologic multiplu, el stimulează absorbția unor macro și microelemente, de asemenea este și un element indispensabil proceselor metabolice din plantă. Borul este activ implicat în sinteza peretelui celular al plantelor și în sinteza zaharurilor prin peretele celular, îmbunătățind rezistența la iernare. Joacă un rol important în metabolizarea azotului, deficiența conducând la întârzieri...

Detalii produs

DRIN – Biostimulator pentru culturile agricole

STIMULEAZĂ CREȘTEREA FRUCTELOR DRIN este un produs organic lichid, cu acțiune biostimulatoare, ce conține un procent ridicat de aminoacizi liberi, disponibili imediat țesuturilor plantei. Asigură aprovizionarea plantei cu elemente nutritive și activează procesele biochimice și enzimatice din plantă, îmbunătățindu-i funcțiile metabolice. Produsul stimulează câteva funcții importante din plantă: susține sinteza proteinelor și a altor precursori...

Detalii produs